Εγγραφείτε στις Καλύτερες Σχολές Λογοθεραπείας

Για όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν μια σταδιοδρομία σε μια από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τη διδασκαλία και την εργασία με παιδιά και ενήλικες που χρειάζονται βοήθεια για να ξεπεράσουν προβλήματα γλώσσας ή επικοινωνίας, μια δουλειά ως λογοθεραπευτής θα μπορούσε να είναι τέλεια.

Γνωστοί και ως παθολόγοι της ομιλίας, αυτοί οι επαγγελματίες εργάζονται με ασθενείς όλων των τύπων που παρουσιάζουν προβλήματα μάθησης, ομιλίας και επικοινωνίας για διάφορους λόγους.

Είναι ένα αυξανόμενο επάγγελμα και μουσικοκινητικη περιστερι η ζήτηση για καταρτισμένους πτυχιούχους σχολών λογοθεραπείας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, επομένως υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης.

Κερδίζοντας επίσης έναν ελκυστικό μισθό, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή σταδιοδρομίας για όποιον είναι υπομονετικός, προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια και του αρέσει να εργάζεται με ασθενείς κάθε είδους που αντιμετωπίζουν ορισμένες προσωπικές προκλήσεις.

Εργασία ως Λογοθεραπευτής

Όπως συμβαίνει με πολλές θέσεις εργασίας στους τομείς της θεραπείας και της αποκατάστασης, οι θεραπευτές μπορούν να εργαστούν με πολλούς διαφορετικούς τύπους ασθενών.

Μία από τις πιο κοινές θέσεις για τους θεραπευτές είναι να εργάζονται σε κανονικά σχολεία ή σχολεία ειδικής αγωγής, για να βοηθήσουν να διδάξουν μαθητές όλων των ηλικιών – ακόμα και μέχρι το επίπεδο του πανεπιστημίου – που μπορεί να δυσκολεύονται με την ομιλία τους ή άλλες πτυχές της ικανότητάς τους να επικοινωνούν καλά με τους ανθρώπους.

Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργοδοτών λογοπαθολόγων εκτός από ειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, όσοι έχουν προχωρήσει τις σπουδές τους μπορούν να βρουν εργασία σε διάφορα σχολεία ως εκπαιδευτές ή κλινική επίβλεψη αυτών των προγραμμάτων.

Όσοι απασχολούνται σε ειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις μπορεί να εργάζονται τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες που είναι ανάπηροι, έχουν κάποιου είδους αναπτυξιακή καθυστέρηση ή έχουν υποστεί κάποιο είδος εγκεφαλικού τραυματισμού ή εγκεφαλικού που έχει επηρεάσει την ικανότητά τους να μιλούν ή να επικοινωνούν καλά.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό με τους ηλικιωμένους ασθενείς, γι’ αυτό και οι λογοθεραπευτές εργάζονται εξίσου στη γηριατρική όσο και με τα παιδιά και τη μάθηση παιδιών. Εκτός από αυτές τις θέσεις, απασχολούνται επίσης σε εξειδικευμένο ιδιωτικό ιατρείο, από τακτικά νοσοκομεία, τοπικά τμήματα υγείας, ερευνητικά γραφεία, γραφεία οικιακής υγείας και ακόμη και ως σύμβουλοι σε εταιρικές επιχειρήσεις για δίγλωσση ή γλωσσική βοήθεια.

Εκπαίδευση στη Λογοθεραπεία

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αν και υπάρχουν προγράμματα που ξεκινούν από το επίπεδο του Associate, οι φοιτητές πρέπει να αποφοιτήσουν από ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για να πιστοποιηθούν ως παθολόγος λόγου.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 300 σχολεία στις ΗΠΑ και πάνω από 15 στον Καναδά, τα περισσότερα από τα οποία προσφέρουν προγράμματα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν ήδη αποκτήσει γενικό πτυχίο Bachelor.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν σχεδόν 20 εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν πτυχία Bachelor και Master στη λογοθεραπευτική γλώσσα, και τα δύο από τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής στο εθνικό συμβούλιο υγειονομικής περίθαλψης ως λογοθεραπευτές.

Για να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο με την εκπαίδευσή τους όσο και με την ικανότητά τους να εισέλθουν εύκολα στο εργατικό δυναμικό στη νέα τους σταδιοδρομία, οι μαθητές πρέπει να είναι σίγουροι ότι εγγράφονται σε ένα διαπιστευμένο πρόγραμμα.

Μέσω της διαπίστευσης, οι φοιτητές και οι εργοδότες μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι μαθητές είχαν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες ιδέες στη θεραπεία. Θα διασφαλίσει ότι έχουν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα σπουδών που έχει εγκριθεί από επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα ως παρέχοντας τις πιο απαραίτητες διδασκαλίες για την επιτυχία των μαθητών.

Οι μαθητές που δεν έχουν αποφοιτήσει από διαπιστευμένα σχολεία δεν είναι επίσης επιλέξιμοι για πιστοποίηση ή εγγραφή, επομένως αυτό είναι πολύ σημαντικό για όσους κάνουν έρευνα σε σχολεία.

Εύρεση Εγκεκριμένων Σχολών Λογοθεραπείας

Ο ευκολότερος τρόπος για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να βρουν τα καλύτερα προγράμματα στη χώρα τους, και αυτά που θα τους καταστήσουν επιλέξιμους για πιστοποίηση και εγγραφή, είναι να επικοινωνήσουν με τον επαγγελματικό οργανισμό της χώρας τους για παθολογία λόγου-γλώσσας.

Αυτές οι ομάδες συνήθως είτε επιβλέπουν είτε συνεργάζονται με συμβούλια διαπίστευσης για να διασφαλίσουν ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται τηρούν αυστηρά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ενός ενημερωμένου προγράμματος σπουδών και οδηγιών για τις πιο αποδεκτές και απαραίτητες μεθόδους.

Στους μαθητές που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με σχολές λογοθεραπείας ή για να επιβεβαιώσουν τη διαπίστευση ενός προγράμματος, συνιστάται να επικοινωνήσουν με αυτούς τους οργανισμούς. Όλα προσφέρουν μια λίστα με εγκεκριμένα σχολεία στους ιστότοπούς τους. Η εύρεση του καλύτερου προγράμματος κολεγίου ή πανεπιστημίου είναι σημαντική όταν εξετάζετε μια καριέρα στην παθολογία της ομιλίας.